Var skonsam mot ryggen med en shoppingvagn

0 Comments

Vill du enkelt ta dig fram utan att behöva böja dig ner konstant? Är du på jakt efter ett riktigt smidigt och effektivt sätt att shoppa mat eller någonting helt annat? Kika då gärna närmare på shoppingvagnar eller mer specifikt ett hjälpmedel som agerar både som en rollator och en shoppingvagn samtidigt. Med flera olika storlekar, former och färger är det upp till dig vad du föredrar och vad som tilltalar dig lite extra.

 

Hur stora bör hjulen vara?

 

En av besluten som du tar när du väljer din shoppingvagn är hur stora hjulen på vagnen ska vara. Både stora och små hjul kommer med sina för- och nackdelar, så det gäller att ta hänsyn till detta när du tar ditt slutgiltiga beslut.

 

Med stora hjul kan du förvänta dig utmärkt stabilitet tillsammans med den enkla förmågan att rulla framåt. När underlaget inte är jämnt kommer den här typen av shoppingvagn också att kännas skön att använda. Den mindre nackdelen är dock att vagnen tar upp mer plats och inte lika lätt kan svänga. Med små hjul kan du enkelt svänga och vända runt din shoppingvagn, så du slipper att oroa dig för att inte komma fram vid trånga hörn. Den mindre nackdelen är dock att underlag såsom grusvägar inte är lika enkla eller bekväma att ta dig fram på.

 

Hur mycket ska shoppingvagnen rymma?

 

Det är inte bara hjulen som varierar i storlek, utan själva väskan som shoppingvagnarna kommer med kan vara olika stora. Det är vanligast att de rymmer omkring 50 liter, men om du ofta köper ganska mycket på en och samma gång kan det vara gynnsamt att istället titta närmare på shoppingvagnarna som rymmer hela 70 liter.

 

Säkerställ dessutom att den shoppingvagnen som du väljer på ett smidigt sätt kan öppnas upp så att du får tillgång till insidan av väskan utan att du behöver böja dig för mycket. För extra förvaring finns det på vissa shoppingvagnar ett extra fack på framsidan där du exempelvis kan lägga mobilen, plånboken eller andra mindre objekt som du vill ha i tryggt förvar när du ger dig av till affären.