Därför bör du ha en släntklippare

0 Comments

Arbetar du med lantbruk eller äger du helt enkelt mark som kräver underhåll för att uppnå en öppen yta? Då kan det mycket väl vara så att just du är i behov av en släntklippare. Vad dessa maskiner erbjuder dig är ett effektivt sätt att klippa gräs i besvärliga vinklar, och det är här som dess namn kommer ifrån. I diken eller släntar kommer släntklipparen smidigt att ta sig fram för att klippa gräset.

Om du är intresserad av att ta reda på mer kring hur släntklippare egentligen fungerar gäller det bara att läsa vidare. Lista ut om en släntklippare är ett passande val för just dina uppgifter med lantbruk eller andra gräsrensningsprojekt.

De olika användningsområdena

Inom lantbruk och dylikt kan en släntklippare användas till flera olika ändamål. Du kan dra nytta av den som en betesputs, men den kommer även åt att klippa gräs på ytor som annars hade varit besvärliga att nå. En traktor kan givetvis inte köra igenom ett dike eller på en slänt, så släntklipparen fästs framtill på traktorn och vinklas sedan åt sidan för att nå och röja undan gräset.

Om du arbetar med lantbruk eller om du är en markägare som behöver klippa gräs på stora ytor kan en släntklippare bli en smart lösning. Du slipper att ta fram din lie och sköta jobbet manuellt. Strunta i detta tidskrävande arbete där du sätter ryggen på spel och vänd dig istället till en släntklippare som enkelt fästs på traktorn. För att få en bättre bild av hur en släntklippare ser ut kan du kolla här!

Ta hänsyn till följande innan du köper en släntklippare

Med ett helt hav av olika släntklippare bör du välja ut en modell som både passar din traktor och det användningsområdet som du är ute efter. Du ska bland annat kontrollera hur lång räckvidden är så att släntklipparen når hela vägen ner i slänten eller diket. Ta dessutom reda på hur många motknivar släntklipparen har, hur många slagor som finns samt hur långt redskapet går att vinkla.

Då släntklipparen ska fästas på din traktor ska du ta reda på hur mycket släntklipparen väger och om din traktor klarar av just den vikten. Sist men inte minst ska du se till så att tillbehören som du behöver antingen ingår eller att du köper dem separat innan du sätter igång med arbetet.